Είναι η ζωή μας ένα μόνιμο προσωπείο;

Ο λαός μας πολύ σοφά λέει: "Το καρναβάλι αρχίζει όταν πέσουν οι μάσκες"! Στην σημερινή εποχή, που ο χρόνος κυλά τόσο γρήγορα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να φορέσουν ένα προσωπείο και να κρύβονται πίσω από αυτό...



Γιατί φορά κάποιος ένα προσωπείο; Μα για να κρύψει τις αληθινές πτυχές του χαρακτήρα του επειδή προφανώς φοβάται μη πληγωθεί ή επειδή το βλέπει σαν ένα παιχνίδι του να μην αποκαλύπτει στους άλλους ποιος είναι αληθινά ή επειδή απλά το προστάζει η εποχή.
Όταν κάποιος φορέσει το προσωπείο σαν κάλυψη αυτοπροστασίας αυτόματα αποκλείει τον εαυτό του από το να ζήσει μια υγιής ζωή αφού δεν αποκαλύπτει τι θέλει, τι σκέφτεται, τα αληθινά συναισθήματα του. Ζει έτσι ψεύτικα και αποκλείει να ζήσει χαρές ή να βιώσει θετικά συναισθήματα.
Αυτός ο οποίος το κάνει σαν παιχνίδι, θέλει μάλλον να χειραγωγεί τους γύρω του αφού το προσωπείο του δίνει την δυνατότητα να δείχνει και να κάνει αυτό που θέλει. 
Το ότι η εποχή προστάζει το να είμαστε καλά χωρίς όμως στην πραγματικότητα να είμαστε είναι ότι πιο θλιβερό. Αντί να μιλάμε και να λέμε ότι νιώθουμε, να μιλάμε ελεύθερα, καταπίνουμε αυτά που έχουμε να πούμε μόνο και μόνο για να μην χαλάσουμε την ... τέλεια εικόνα της κοινωνίας στην οποία ζούμε!
Ξέρετε όμως κάτι;
Δεν υπάρχει τέλεια εικόνα, δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία, δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος!
Δεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, Μην παίζετε παιχνίδια και μιλήστε. Μιλήστε άφοβα! Ανοιχείτε! Ακόμα και αν πληγωθείτε η διαδικασία αυτή θα σας ωριμάσει.
Μην φοβάστε... η ζωή είναι πολύ μικρή! Ζήστε την!
Αληθινά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;