Αλλάζει ο άνθρωπος;



 Αλλάζει ο άνθρωπος; 
Μη φοβάσαι να νιώσεις. Γιατί μόνο εάν νιώσεις πολλή αγάπη ή πολύ πόνο στη ζωή σου, εάν αφεθείς, μπορείς να αλλάξεις και να σου δοθεί η ευκαιρία να εξελιχθείς. Εξέλιξη χωρίς συναισθηματική αλλαγή δεν γίνεται.





Στέκεται στο πάτωμα για ώρα, ασάλευτος με τα μάτια  καρφωμένα  στον τοίχο,  να τον κοιτούν,  αλλά το βλέμμα του άδειο. Δεν σαλεύει, ούτε καλά καλά αναπνέει. “Ετούτη τη στιγμή, σκέφτεται σιωπηλά, θα σηκώσω κάθε άμυνα και θα γίνω απροσπέλαστος. Απροσπέλαστος στον πόνο, στην αγάπη, στο δόσιμο… τίποτα πια!
 Κάνει τα χέρια του γροθιές και τα σφίγγει με όλη του την δύναμη!
Μόλις έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του!
Στην αντίπερα όχθη εκείνη στροβιλίζει χαρούμενη μες στο σπίτι, φορώντας το πιο καλό χαμόγελο της και σιγοτραγουδώντας! Τα μάτια της “πετάνε σπίθες”, η καρδιά της πεταρίζει και νιώθει μεθυσμένη από ευτυχία! Ποτέ της δεν ξανά νιώσε έτσι… Πόσο κρίμα, να χάσει τόσο χρόνο φοβούμενη μην ξανά πληγωθεί!



Σου θυμίζει κάτι αυτό; Έχεις βρεθεί και εσύ στο ίδιο στάδιο ή στην ίδια θέση;
Της ματαίωσης: να νιώθεις πως έχεις ματαιωθεί σαν άνθρωπος, σαν ύπαρξη! Να νιώθεις πως σε έχουν “καταπατήσει”, “τσαλακώσει”… πως σε “άδειασαν” συναισθηματικά και σ’ άφησαν κενό!
Της ευτυχίας: να πλημμυρίζει όλο σου το είναι από μια ατελείωτη και ανείπωτη χαρά; Να σου έχουν χαρίσει όλον τον κόσμο!

Ποιος είπε πώς ο άνθρωπος δεν αλλάζει; Αλλάζει! Και όχι επειδή εκείνος το επέλεξε. Αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα! Αλλάζει όταν του το επιβάλλουν. Όταν κάποιος του φερθεί είτε αδυσώπητα, είτε με αγάπη.

Αλλάζει ο άνθρωπος… σε κάθε από τις δυο παραπάνω περιπτώσεις αλλάζει!
Δεν θα σε αλλάξει μια άσχημη επαγγελματική επιλογή μα ούτε και μια κόντρα με ένα μέλος από την οικογένεια σου.
Δύσκολα θα σε αλλάξει και η λανθασμένη επιλογή ενός φιλικού προσώπου.
Μια σχέση όμως έχει τη δύναμη είτε να σε ανυψώσει, είτε να σε καταστρέψει!
Μπορείς να τα δώσεις όλα και στο τέλος να μην πάρεις τίποτα. Μπορεί πάλι να δώσεις λίγα και να πάρεις τα διπλάσια.

Ναι, η αγάπη δεν πάει με το ζύγισμα, θα μου πεις. Δίκιο θα έχεις. Αλλά είναι μια σταθερή στο μέτρημα για τη ψυχική μας υγεία.

Ένα θα σου πω: ότι και αν σου συνέβη ή ότι κι αν σου συμβεί ζήστο! Θα μάθεις τόσα πολλά! Ακόμα και το μεγαλύτερο λάθος θα σε διδάξει και θα σε οδηγήσει πιο γρήγορα στο σωστό δρόμο γιατί θα ξέρεις, από πρώτο χέρι, τι να αποφύγεις! Και αν έχεις επιλέξει σωστά, τότε αφέσου να σε τυλίξει τούτη η ευτυχία! Γέμισε τη ψυχή και τη καρδιά σου με αυτή!

Ξέρω πως έχεις συναντήσει στον δρόμο σου, ανθρώπους που είτε πήραν πολλά, είτε πήραν λίγα παρέμειναν ίδιοι. Αυτοί είναι οι δειλοί και συχνά οι πιο επικίνδυνοι. Γιατί μπορούν εύκολα να παίξουν με τα συναισθήματα των άλλων ενώ εκείνοι κρύβονται για τα καλά μες στην ασφάλεια τους. Πόσο κρίμα! Δεν ξέρουν τι χάνουν, χάνουν τη ζωή!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;