Τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούν να προκαλέσουν ρήξη σε μια σχέση.

Υπάρχουν λάθη και λάθη. Άλλα είναι απλά χαριτωμένα και άλλα μπορούν να προκαλέσουν τη ρήξη στη σχέση σας. Διαβάστε το κείμενο και μάθετε τι πρέπει να αποφύγετε για μια σχέση με διάρκεια χωρίς προβλήματα.



  • Η ζήλεια είναι συναίσθημα. Μάθετε να το τιθασεύετε, αναγνωρίζοντας πρώτα το πρόβλημα και στη συνέχεια, βρίσκοντας τις βαθύτερες αιτίες που σας οδηγούν σε ένα τέτοιο συναίσθημα. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ανασφάλεια είναι οι πιο συνηθισμένοι υπαίτιοι.

  • Όχι, στην γκρίνια. Αντιθέτως, όταν συζητάτε, ακούει την κάθε λέξη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, επομένως να μουρμουράτε, μπορείτε απλώς να πείτε αυτό που έχετε να πείτε. Επίσης, αν συνεχώς  επικρίνετε για μικρά πράγματα, όπως ο τρόπος που μασάει ή τα συντακτικά λάθη που κάνει, το μήνυμα που λαμβάνει είναι ότι περισσότερο σας ενοχλεί παρά σας ευχαριστεί.

  • Το να έχετε μια καριέρα, την οποία αγαπάτε είναι κάτι καλό. Αν όμως όλη σας η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτήν, τότε πιθανότατα θα φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτήν και τη σχέση σας. Με το να δουλεύετε διαρκώς εκτός ωραρίου, να μιλάτε στο τηλέφωνο τις πιο ακατάλληλες ώρες και να του ακυρώνεται ραντεβού λόγω δουλειάς, δείχνετε ότι θέλετε να έχετε σχέση με τη δουλειά σας και μόνο.

  • Προσπαθήστε να αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, χωρίς βία. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε παιδιά και από τον πρώτο καιρό αρχίσετε να τον βομβαρδίζετε με ερωτήσεις για το αν θέλει, πότε θέλει, πόσα θέλει, τότε σίγουρα θα φέρετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκτός αυτού, θα χάσατε και το καλύτερο κομμάτι μιας σχέσης, αυτό που δεν χρειάζεται να συζητάς κάποια πράγματα: βγαίνουν αυθόρμητα.

  • Η προηγούμενη σχέση (ίσως και η προηγούμενη από αυτήν) σας άφησε με ραγισμένη την καρδιά. Επόμενο είναι ο οργανισμός σας να θέλει να προστατευτεί από ακόμα ένα πλήγμα. Έτσι δεν δίνεστε ολοκληρωτικά στη σχέση σας, δεν επενδύεται συναισθηματικά σε αυτήν και κρατάτε επιφυλάξεις. Αυτό είναι κάτι λογικό και καλό αλλά για λίγο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;