Νέα σχέση μετά από χωρισμό: τι να προσέξεις!

"Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη πάντα ανοίγει", λέει ένα γνωστό τραγούδι. Λίγες λέξεις που κρύβουν μέσα τους τόση σοφία...
Είχες μια σχέση που τελείωσε. Κι ενώ θες να μείνεις μόνος/μόνη, τότε δίχως να το καταλάβεις παγιδεύεσαι στα δίχτυα του έρωτα.
Επειδή πολλές παγίδες κρύβονται όταν στο καπάκι κάνεις μια σχέση, στο κείμενο αυτό σου δίνουμε συμβουλές για να κάνεις τη σχέση σου αυτή να πετύχει. Και φυσικά να είναι η σχέση σου από επιλογή και όχι... από ανάγκη!




 Σανίδα σωτηρίας
Όταν βρούμε κάποιον για σανίδα σωτηρίας ώστε να ξεφύγει επιτέλους το μυαλό μας από την προηγούμενη σχέση μπορεί αντί για τα αποτελέσματα που ελπίζουμε, να μας γυρίσει «μπούμερανγκ». Με αυτές τις συνθήκες δεν κάνουμε μία νέα σχέση ουσιαστικά απλά ψάχνουμε τρόπους να συνειδητοποιήσουμε τον χωρισμό μας από τον προηγούμενο. Έτσι η σχέση μπορεί να είναι καινούρια αλλά κουβαλάει από την αρχή το βάρος της προηγούμενης. 

 Από εκδίκηση
. Αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις αφού μπορεί  το νέο άτομο που βρέθηκε μπροστά σας να αξίζει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύατε. Οποιουδήποτε τύπου εκδίκηση μετά από χωρισμό βαραίνει στο τέλος περισσότερο αυτόν που εκδικείται. Φροντίστε να αφήσετε πίσω συναισθήματα που θα ορίσουν την καινούρια σας σχέση. Η εκδίκηση σημαίνει πως η πρώην σχέση σας, ακόμα γυρνάει μέσα στο μυαλό σας οπότε κάτι δεν έχει ξεκινήσει καλά.
3) Σύγκριση
Ακόμα ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε σε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό είναι να αρχίσουμε να πέφτουμε σε συγκρίσεις μεταξύ του πρώην και του νυν. Έτσι όμως δημιουργούμε έναν φαύλο κύκλο και δεν μπορούμε να απολαύσουμε την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Οι συγκρίσεις ακόμα κι αυτές που επαινούν την καινούρια μας σχέση σημαίνει πως ουσιαστικά μέσα μας ψάχνουμε τρόπους να αποβάλλουμε τον πρώην. Δηλαδή ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν το μυαλό μας και η καρδιά μας τα έχουν αφήσει όλα πίσω.
Γιατί να κάνεις μία νέα σχέση
Δώστε στον εαυτό σας μία ευκαιρία να κάνει μια νέα σχέση μετά από χωρισμό και ταυτόχρονα να θυμάστε πως πρέπει να δώσετε χρόνο και χώρο στον καινούριο άτομο στην ζωή σας.
 Ο χωρισμός είναι μία κατάσταση που μας σπρώχνει να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά αφού πάντα γίνεται για κάποιον λόγο. Εμείς πρέπει να τον δούμε σαν μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα στην ζωή μας που μέχρι τώρα δεν μας έκαναν καλό. 
Αυτό όμως που θα ήταν καλό να κάνουμε πριν οδηγηθούμε σε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό είναι να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να του δώσουμε χρόνο να περάσει στο παρελθόν την σχέση που αφήσατε πίσω. 
Περάστε με ξεκάθαρο μυαλό και ξεκάθαρα συναισθήματα στην νέα σας σχέση. Πολλοί άνθρωποι, κατά καιρούς ξεσπούν τα σφάλματα της προηγούμενης σχέσης στην επόμενο, ακριβώς γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο μέσα τους. Μην κάνετε αυτό το λάθος γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσετε προβλήματα στην νέα σας σχέση. Κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε είναι μοναδικός και πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει την μοναδικότητά του. 
Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως όταν μία ιστορία ανήκει πια στο παρελθόν, συμβαίνει γιατί μία καινούρια έρχεται να πάρει θέση στην ζωή μας. Μια νέα σχέση που θα έρθει πρέπει να την θεωρήσουμε μοναδική και να ξεκινάει πραγματικά από την αρχή. Αφήστε το παρελθόν σας εκεί που πρέπει να είναι, πίσω! Κοιτάξτε το παρόν και χαμογελάστε πονηρά στο μέλλον! 

Τέλος, η καλύτερη συμβουλή είναι να το ζήσεις. Να το ζήσεις όπως του αξίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;