Συμβαδίζει η επιτυχία με την εγκατάλειψη;

Η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραιτούνται συχνά.
Πολλές φορές το κάνουν τόσο συχνά που το ανάγουν σε μια μορφή τέχνης.
Φαίνεται πολύ πιο δύσκολο απ' ότι είναι, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να κλείσετε μια πόρτα για να ανοίξετε μια άλλη.



Ζούμε σε έναν κόσμο που κινείται με έναν ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και αυτό που λειτούργησε χθες ίσως να μην λειτουργήσει αύριο. Είτε ασχολείστε με μια επιχείρηση,είτε διαχειρίζεστε τη ζωή σας, είναι απαραίτητη η διατήρηση της ταχύτητας σε ό τι συμβαίνει στον κόσμο. Η δυνατότητα πρόβλεψης της αλλαγής μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αλλάξετε την πορεία σας.
Η εγκατάλειψη πράξεων που δεν σας εξυπηρετούν πλέον μπορεί να είναι προκλητική. Είναι εύκολο να πέσετε θύμα της ιδέας που έχετε εγκλωβιστεί δηλαδή πως πρέπει να συνεχίσετε σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι επειδή έχετε ήδη επενδύσει χρόνο, ενέργεια και πόρους σε αυτή την αναζήτηση.
Ο κόσμος αλλάζει, και αλλάζετε σωστά μαζί με αυτό. Μην κολλήσετε στα πράγματα απλά επειδή το κάνατε στο παρελθόν. Μπορεί να χρειαστεί να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας, αλλά αξίζει να αντιμετωπίσετε την πρόκληση.

Ελέγξτε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και τις επιχειρηματικές σας ευθύνες για να διαπιστώσετε τι σας ωφελεί και τι όχι.
 Όταν ξεκαθαρίζετε ιδέες και πρωτοβουλίες που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, δημιουργείτε χώρο για νέες ιδέες. Η εγκατάλειψη δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχοντας την ικανότητα να εγκαταλείπετε, διατηρείτε ένα από τα καλύτερα μυστικά μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;